Generalforsamling afholdt torsdag den 14. marts

Følgende pressemeddelelse er udsendt om generalforsamlingen i Lærerkredsen for Faxe og Vordingborg

Lærerkredsen for Faxe og Vordingborg har afholdt Generalforsamling d. 14. marts 2013. Der deltog 172 medlemmer. 

Inden generalforsamlingen gik ca. 200 lærere i demonstrationstog gennem byen under mottoet: ”Aktion for kvalitet i undervisningen”.  På bannere stod bl.a.: "Vi kan - Vi vil - Gi' lov!", "Bevar aftaleretten" og "Forberedelse = Kvalitet".

Kredsformanden Jonna Rolvung sagde i sin beretning: 

"Vi er samlet i en fagforening, som legitimt varetager lærernes arbejdsforhold.

Men vi er mere end det.

Vi er også en faglig forening, som kæmper for udvikling af folkeskolen og vores arbejdsplads.
Vi har ansvar for mere end os selv!

Vi er oppe mod stærke kræfter. For KL og regeringen har indgået en alliance mod os.

Det er kort og godt utrolig og utidig indblanding i OK fra regeringens side.

Regeringen underminerer den danske model."

Generalforsamlingen vedtog en udtalelse om skolereformen. (se herunder)

Flere medlemmer stillede spørgsmål til arbejdsforholdene i Vordingborg. Der blev udtrykt dyb bekymring for forholdene og især det psykiske arbejdsmiljø. Kredsstyrelsen blev opfordret til en intensiveret indsats.

På Lærerkredsens vegne

Jonna Rolvung

Udtalelse:

Medlemmer i Lærerkredsen for Faxe og Vordingborg, forsamlet til generalforsamling den 14. marts, har vedtaget følgende udtalelse som reaktion på den aktuelle udvikling på folkeskoleområdet:

Regeringen har planer om at finansiere en reform af folkeskolen med heldagsskole ved at tvinge lærerne til at undervise mere og forberede sig mindre. Forsøgene på at ændre lærernes arbejdstid er aftalt i et lukket samarbejde mellem Undervisningsministeriet, Finansministeriet og KL.

Dygtige, engagerede og velforberedte lærere er den enkeltfaktor, der har størst betydning for at skabe kvalitet i folkeskolen og styrke elevernes udbytte af undervisningen. Regeringens planer om at øge antallet af undervisningstimer på bekostning af lærernes forberedelse vil skade kvaliteten og dermed elevernes faglige udbytte.

Det er helt uhørt, at finansieringen af en lovændring, der skal vedtages i folketinget, hænges op på resultatet af uafsluttede overenskomstforhandlinger. Den danske model indebærer, at forhandlinger om en ny overenskomst foregår mellem arbejdsmarkedets parter – i dette tilfælde KL og Lærernes Centralorganisation (LC). Når regeringen og folketingets flertal på forhånd blander sig i forhandlingerne, er der reelt tale om, at den danske model er sat ud af kraft.

Lærerne i Faxe og Vordingborg kommuner tager kraftigt afstand fra, at en socialdemokratisk ledet regering på forhånd fastlægger resultatet af forhandlingerne. Det er undergravende for den danske model, som gennem mere end 100 år har vist sig at være katalysator for et velfungerende og smidigt arbejdsmarked.



 

Emner

Målgruppe