Kære medlemmer

Lidt om arbejdstidsaftale og mødeplan i Vordingborg Kommune.

Der har været rygter og udtalelser fra flere fronter gående på, at kredsen var blevet tilbudt en Faxe-aftale, som vi ikke ville indgå.


Peter Jonassen fra SF har fremsat denne udtalelse, dels på Borgermødet og dels i Regionalradioen.
Peter Jonassen er formand for Børn, Unge og Familieudvalget og altså ikke "en hvem som helst".
Efter at have hørt udtalelsen i Regionalradioen meddelte jeg pr. mail, at det ikke var rigtigt, og at jeg gerne ville vide, hvor Peter havde denne oplysning fra.
Peter Jonassen vidste ikke, hvor oplysningen stammede fra og beklagede, hvis han ikke var korrekt orienteret. Fagsekretariatschef Torben Jensen har ligeledes tilkendegivet, at han ikke ved, hvor oplysningen kommer fra.



Ved et forhandlingsmøde d. 16. sep. blev samme påstand fremsat af KL' s konsulent, men modereret undervejs til, at ”dele af aftalen var blevet tilbudt”.
Konsulenternes analyse sammenlignede jo Vordingborg-aftalen med Faxe-aftalen på områder, hvor de mente, Faxe-aftalen var billigere.



Kredsen har påpeget fejl i denne KL-analyse. Vi har sendt beregningerne til kommunen, men kun fået en mundtlig tilkendegivelse fra Torben Jensen af, at KL's beregninger var forkerte. Beregningerne vedr. elevpausetiden var et væsentligt argument i kommunens ”genforhandling” af Vordingborg-aftalen i april.


Hvordan går det så?

Hvad med kreds/kommuneforhandlingerne?
Kommer vi videre?
Får vi beskrevet og afklaret vores uenigheder?
Kan man have selvstyrende team? Må de give os de falske akkorder?
Hvad med TR og AMR's arbejdsforhold?

Det og meget mere ved jeg, I gerne vil have svar på.

Det forstår jeg godt, men virkeligheden er, at problemerne er komplekse og hænger sammen i en sådan grad, at det er vanskeligt at få afklaret de store uenigheder.


Jeg ved, at I bliver opfordret til at indgå timerammer i forbindelse med nye opgaver eller opgaver fra aktivitetsplanen. Vi står til rådighed, hvis I skulle ønske rådgivning i den forbindelse.


Kredsstyrelsen er fuldt ud klar over, at det ikke er nemt at arbejde under de givne omstændigheder. Især på skoler, hvor opgaverne er samlet i klumper, og hvor man ikke kender den afsatte tid til de enkelte opgaver, kan det være ret kaotisk.

Vi ved også, at det er svært at affinde sig med, at arbejdet ikke kan udføres med den kvalitet, man som professionel lærer ønsker.


Men vi er i en situation, hvor der forud for dette skoleår har været stillingsnedlæggelser svarende til knap 10 %, uden at opgaverne er blevet færre. Alle skal undervise mere, elevpausetiden er inddraget til andre opgaver, og tiden til klargøring og efterbehandling af timerne er mindsket. Arbejdspresset er øget, og arbejdsmiljøet er under pres.


Det er de forhold, vi ikke ønsker fremover. Vi vil have accept af og respekt for det arbejde, vi udfører.


Det er det, vi skal have for øje her og nu.

De bedste hilsner
Jonna



PS: Læs mere om mødeplanen i det kommende nr. af Kreds60nyt.

Emner

Målgruppe